I fredags släppte Moncho (från gruppen LöstFolk) uppmärksammade låten ”Ingen Respekt” där han går loss med verbal motorsåg mot rappare han tycker saknar egen finess…
Produktion av Viktar Ax och Subcon.

Moncho har senaste åren gjort sig känd som en av de tre vokalisterna i hiphop/reggaegruppen LöstFolk och som side-kick åt sin bror Dani M. I höstas släpptes hans första solo-EP ”En Väg” och nu kommer uppföljande singeln ”Noll Respekt”, producerad av Viktor Ax (co-prod: Subcon).

Moncho säger själv om ”Noll Respekt”:

”Jag hade länge velat skriva en hel låt med bara rap. Ingen ref, inga hookar, inge adlibs. Bara ren rap med ett varierat flow och massa rhymes.
När jag hörde Viktor Axs feta beat visste jag direkt att jag hittat rätt. För en sån typ av låt krävs rätt typ av beat som kan trigga igång rätt attityd och känsla. Så jag satt mig ner och började skriva, men det tog ungefär en hel månad att skriva klart den helt och hållet. Det var verkligen en fråga om att skräddarsy varje bar, varje rad, varje rim. Jag ville att det skulle låta tight men även avslappnat och äkta.
Låten handlar om hur viktigt det är att göra sin egen grej, att inte kopiera andras stilar i kommersiellt syfte eller för att vinna popularitet.”

Lämna en kommentar

Kommentarer