Rutorna Nere är Stina Velocettes andra singel som soloartist och är hämtad från kommande EP’n. Låten är en hyllning till alla som lämnat ett destruktivt förhållande bakom sig. Något som utifrån sätt kan verka så logiskt och självklart men för den som är inne i det kan vara snudd på omöjligt.

EP:n ”Motljus”, som kommer under våren 2016, är producerad av Kapten Röd. Kaptenen och Stina har samarbetat under 10 år och tanken på att göra detta projekt tillsammans har funnits sen länge. Med ett nyskapande sound inspirerat av varma toner från Jamaica och Nigeria, såväl som kalla avskalade toner från Londons urbana scen och med svenska nakna texter skapar dom något helt eget.

Rutorna nere handlar om att slå sig fri, med bilen som metafor. Inte sitta bredvid utan att styra sitt eget liv. Att vara ensam och stark och inte längre beroende av någon annan.

När Stina spelat upp skisser av låten för vänner har flera av dom sagt att dom behövde höra det här.
”Jag tror att den är en av mina låtar som många kan känna igen sig i. Jag har alltid gillat att göra musik som kan peppa och stärka och det här är en sån låt.”

Låten är producerad av Björn Nilson, aka Kapten Röd, och är även första släppet på hans egna label Same Plate Music.

Lämna en kommentar

Kommentarer