Musiken har hjälp Vic Vem och TNT att sätta värde på sig själva. Nya singeln berättar om kampen för ett leende.

En osannolik vänskap mellan tre artister som sträcker sig över åldersskillnader, stadsdelsgränser och kulturella förhållanden. Genom sin organisation ”Mer än ord” där Vic Vem arbetat med ungdomar i Göteborgs förorter via musik och poesi träffade han för fyra år sedan kusinerna Antonio och Tony som utgör rapduon TNT. Blott tretton och fjorton år gamla visade killarna upp en talang utöver det vanliga och Vic tog dem snabbt under sina vingar. Sedan dess har mycket hänt; Vic Vem har blivit rikskänd för sina nakna och ärliga texter, TNT har följt med honom på spelningar och gjort ett namn för sig själva vilket till slut resulterat i skivkontrakt på Ken Rings nystartade label Masa Music.

Vad som utifrån kan verka som en framgångssaga har dock bakom kulisserna varit något helt annat. Vic Vem har med sin bakgrund i ett över tio år långt drogmissbruk fått kämpa hårt för att ta sig dit han är idag; en hyllad artist och grundare av en nationellt etablerad organisation som driver viktiga samhällsfrågor. TNT har trots problem i skolan och tuffa sociala förhållanden lyckats att fortsätta fokusera på sin musik och innan de nått arton års ålder trotsat sina förutsättningar och skrivit på ett stort skivkontrakt.

Trots att de arbetat tillsammans och umgåtts nära i fyra år har de aldrig gjort en låt tillsammans. Förrän nu. Ärlig musik måste växa ur ärliga relationer och relationen mellan Vic Vem och TNT är speciell. En känsla de till slut lyckats fånga på inspelning, resultatet är den nya singeln.

Artisterna själva beskriver låten på följande sätt ”Det är en uppmaning, både till oss själva och folk i vår omgivning att våga bryta med all den ondska och skit som förstört livet för så många av våra vänner här i Göteborg. Det är reflektionen av vår kamp och vägen till att fatta att vi är värda något bättre.”

”Vi förtjänar att le” släpps på alla digitala plattformar torsdagen den 28 april.

Hör av dig för musik och intervju.
Pressbilder och omslag finns här.
Följ Vic Vem och TNT på Facebook.
Lyssna på Vic Vem på Spotify.

Lämna en kommentar

Kommentarer