Singel: Ward släpper debutsingel ”Oslagsbar”


Ward, ett av Gbg:s nya reggaelöften, har precis släppt sin första singel ”Oslagbar” där Heikki ”The Key” Carlsson står för produktionen.

Låten, som har beskrivits som ”en solig uppgörelse med mörkret i dancehall-uniform”, är den första releasen från fullängds-albumet som duon just nu arbetar för fullt med.

Datum för albumreleasen är inte satt ännu, både Ward och Heikki har något av en perfektionistisk ådra i sig så det tar alltid lång tid med mycket pill innan båda är nöjda, och de vill inte stressa fram nåt som de tycker känns halvdant, men förhoppningen är att albumet ska vara färdigt nån gång vid höstslutet.

Ward jobbar till vardags som lärare och det var så hon och Heikki kom i kontakt med varandra. Som helt nyutexaminerad fick hon sin första tjänst på en skola där Heikki, med lång bakgrund i reggaevärlden som både producent och artist/musiker (ex Störda Poeters Sällskap, Anayah Roots mm), arbetade som musiklärare. De började prata och insåg snart att de hade mycket gemensamt och bestämde sig för att börja samarbeta.

Ward ser det som en stor fördel att jobba som lärare samtidigt som man skapar musik. Som lärare är man konstant uppdaterad med en av de målgrupper man vill nå ut till. Samhällsproblematiken speglas i skolan och läroplanen visar mycket av det budskap som politikerna vill sända ut. Ur detta kommer mycket funderingar och textstoff.

”När man står framför en klass intar man en roll, inte helt olik den man har på scen. Båda är jobb som kan ge så mycket tillbaka, att man inte bara sprider kunskap och kärlek genom musiken utan även i klassrummet. Det ger en inblick i elevens vardag, samma elev som lyssnar och känner igen sig i musiken som man själv skapar.” Mycket av musiken Ward skriver blir hon inspirerad till i sitt lärarjobb.

Med hiphop, Rn’B, soul och blues i ryggsäcken intar Ward nu reggaescenen med mycket energi och glädje. Hon hoppas att hennes musik ska göra samma sak för andra som det gjort för henne.

”Den är min terapi, mitt sätt att försvinna från gråa moln och bekymmer och hitta mig själv igen. Jag vet inte vem jag är utan musiken. Eller rättare sagt, jag vet vem jag är utan, och det är ingen jag vill vara.”

Lämna en kommentar

Kommentarer