AURELIA DEY SLÄPPER NYA SINGELN ”MODE”. EN LÅT OM STYRKA, SEXUALITET OCH VÅGA SLÄPPA FRAM SINA KÄNSLOR.

Direkt från turnén i Sydafrika och Zimbabwe in i studion för att spela in nya, fristående singeln ”Mode” ft Angelica Passion.

Aurelia Dey släppte i våras debutalbumet Gyllene Tider. Skivan fick fina recensioner och flera singlar har haft rotation på P3. I sina låtar leker Aurelia med stereotyper, förför och framhäver flera av sina sidor som artist och musiker.

SVT gjorde en minidokumentär om Aurelia i sin serie om framtidens hiphop. Öland Roots utnämnde Aurelia till Sveriges dancehalldrottning.

Sedan Gyllene Tider släppts har Aurelia turnerat flitigt runt om i landet. Sommaren avslutades med KWAII-turnén i Zimbabwe och Sydafrika. Den inspirerade henne till fullo och blev en påminnelse om var hon härstammar från. Ett uppvaknande och driv om att i framtiden satsa på att turnera mer och släppa sin musik i Afrika. Väl hemma i Göteborg gick Aurelia direkt in i studion med Partillo för att spela in nya singeln ”Mode”. Aurelia förklarar vad låten handlar om:

– ”MODE” är förklaringslåten till mitt signumuttryck ”Oj Oj”. Låten handlar om hur jag och mitt crew får varandra att känna. Hur vi uppskattar och peppar varandra. Att befinna sig i något slags primitivt eller till och med djuriskt tillstånd. Om att tillåta sig att känna, känna mycket och att få uttrycka det utan att tveka. Ett egentligen helt naturligt beteende som vi lärt oss stänga av i dagens samhälle. Du får bara släppa ut lagom. Fuck that! Hela jag är en känslobomb och jag får explodera när jag vill. I dancehall-kulturen finns mycket starka uttryck, energi, attityd och sexualitet. Jag använder min som en styrka, att inte se ut som normen men ändå vara riktigt jävla stolt, bekväm och älska det samt veta att många andra också älskar det. Mode kan vara allt ifrån hur publiken går loss när man själv går loss till att man går förbi någon som spanar in en till max.
 Vi kommer ifrån en kultur där det är vanligt att snacka pussy. Detta är även otroligt vanligt i den kommersiella hiphop-kulturen. Den enda skillnaden här är att jag har en.

Nästa gång Aurelia går in i studion blir det för att spela in material på engelska.

Aurelia Dey är en unik artist med ett starkt, sensuellt och övertygande uttryck. I grunden är hon både dansare, sångerska och rappare. Förankrad i dancehall, reggae och afrobeats blandat med hiphop och neosoul kallar hon sin stil afro-pop. Det unika med Aurelia Dey är hennes sound och hennes mångfald. Hon är en artist som både rappar, sjunger och proddar – en Sveriges Missy Elliot!

Lämna en kommentar

Kommentarer