Rapparen Henry Bowers (a.k.a. Kung Henry) är tillbaka idag med nya singeln “Chewing Gum”.
Henry Bowers har som en helt oberoende artist släppt hiphop sen tidigt 2000-tal, för det mesta tillsammans med DJ Lo-kut på något vis, under den egna labeln Kafkaotiska Inspelningar.
Chewing Gum är den första singeln från Henry Bowers kommande album A Delicate Craft som planeras släppas senare 2017. Beatet till Chewing Gum är gjort av ingen mindre än Viktor Ax och den ständige kumpanen DJ Lo-kut lägger scratch. Släppet är startskottet för ett samarbete mellan Kafkaotiska Inspelningar och SwingKids.
Henry är något av en mångsysslare utanför rappandet, som utgör själva fundamentet. Han har hunnit bli något av en veteran på den svenska poetry-slam-scenen, och har rest runt hela världen och delat med sej av sin poesi.  Ut i världen har Henry också kommit med battlerap, den verbala fighten mellan två rappande kombattanter som tävlar i att förolämpa varandra på snyggast vis, där han fått stor uppskattning över hela världen.
Sen det förra albumet The TV OD LP (2011) har Henry framförallt synts i battlerapsammanhang där punchlines och ordvrängande spelar en central roll och Chewing Gum är en direkt produkt av detta. Aldrig tidigare har Henry haft så här många punchlines i en och samma låt. I en kavalkad av populärkulturella referenser och oförskämdheter vrider och vänder Henry på ordens betydelse på ett finslipat vis. Varenda textrad har en mer eller mindre uppenbar twist eller dold mening som får lyssnaren att haja till. Låten är ett av många exempel på vad A Delicate Craft kommer att innehålla, där hantverket i fråga är textskrivandet.
Videon är även den ett hantverk ihopsnickrat av Henry Bowers och DJ Lo-kut och är den första i en rad videos som kommer att släppas nu några månader framöver i samband med albumet.

Lämna en kommentar

Kommentarer