Rootquist, svensk artist som sålt guld med miljontals views på Youtube utomlands släpper reggaealbum på skånska.

Tidigt så var hans nomadiska musikaliska livsstil ett faktum.

Rootquist är långt ifrån en gröngöling i musikbranschen och har spelat in & producerat kända spansktalande band som ”Macaco”, ”Amparanoia” och ”Undrop” som samtliga har sålt guld och platina skivor med 10 tals miljoer views på Youtube.

Nu släpper han sitt första svenska album ”Kaffeslav” och första singeln ut är ”Va e nytt” en reggaelåt med Bollywood refräng.

Helsingfors födda Rootquist flyttade som 16-åring till London med sitt band och därifrån blev det en lång resa där överlevnad innebar allt från att vara gatumusikant, plocka oliver i Spanska bergs byar eller vara statist i Hollywoodfilmer. Städerna som kallas för hem är många: Barcelona, Los Angeles, Buenos Aires eller New Delhi, för att nämna några.

”Kaffeslav”

Låtarna på albumet är skrivna och inspelade portabelt i Sydamerika, Indien & Europa av Rootquist själv. T.ex låten Kaffeslav kom till under en lång vistelse på ett kaffeplantage i Guatemala.

Det är reggae, SKA, old school Roots blandat med en egen melodisk stil. Allt insvept i intuitiva, roliga och djupa texter.

Under sin karriär har han spelat över 2000 konserter & turnerat världen över! Från små reggae Dub spelningar i okuperade hus till mega konserter som Rock in Rio i Braslilien eller Rainbow scenen i Soweto, Sydafrika.

Efter många års liveframträdanden har ett eget hantverk snidats fram som lyser under showerna.

Det är positive vibe med all underhållning som reggae har att erbjuda!

Albumet ”Kaffeslav” på 12 låtar släpps den 15 september 2017.

(https://rootquist.wordpress.com/)

Lämna en kommentar

Kommentarer