Skanker news: Stina Velocette släpper debut-EP ”Motljus” i slutet av mars


Stina Velocette släpper sin debut-EP ”Motljus” i slutet av mars!

Under år 2016 har vi fått ta del av Stina Velocettes två första låtar som soloartist och ett starkt sug efter mer har väckts. Stina har redan hunnit få låttitlar intatuerade av personer som påverkats av texterna. Hon har överösts med meddelanden på sociala medier från kvinnor som sagt att dom relaterar och tackat för att hon är den kollektiva rösten för sånt dom gått igenom.

Den röda tråden på Motljus är Stinas starka och nakna texter på svenska, över tunga mörka beats. Med EPn visar Stina Velocette att hon besitter en fingertoppskänsla för låtskriveri. Historier och bilder målas upp. Melankoli blandas med hopp och styrka. Hon får lyssnare att gråta ut till vissa låtar, medan hon med andra ger insikt i att man kan äga sitt liv. Musiken doftar UK och nutida RnB och är efterlängtad på den svenska musikscenen.

Skivan är producerad av Stina tillsammans med Kapten Röd och släpps på den nystartade labeln Same Plate Music.

Stina Velocette har en lång karriär bakom sig där hon samarbetat med flera stora namn både internationellt och i Sverige men det är först nu hon solodebuterar.

Stina säger;
När jag har gjort musik innan – oavsett om det har varit som producent, låtskrivare eller artist– har jag alltid varit en del av en grupp. Nu har jag gjort tvärtom. Istället för att bolla beats och texter i studion med en massa folk har jag bara lyssnat på mig själv. Skrotat omkring nere i hamnen med lurar i öronen. Helt utan måsten, helt ifred. Jag har alltid haft lätt för att skriva låtar, men det är först nu jag känner att jag hittat rätt.”

En ny UK-doftande singel släpps i början av mars.

(Elin Hedman PR)

 

Lämna en kommentar

Kommentarer