Textintervju: WillMan om aktuella albumet ”Förälskad-Förlorad-Förbannad”


Hello WillMan!

Du är just nu aktuell med albumet Förälskad- Förlorad- Förbannad!

Berätta om processen bakom albumet samt samarbetet kring det.

”Processen bakom albumet pågick väldigt länge , och var absolut en känslostorm rakt igenom! Jag började någonstans för ca 1 år sen, men även rotat lite i gamla bortglömda saker, men samtidigt var jag lite i en dvala , där musik bara kom ur mig , sena kvällar och nätter , i tid och otid, och jag påbörjade samarbete med Sebastian Lau , som även spelar i Så Kan Man Band ! Utan att mena något negativt mot någon , så hade jag ett förhållande under 2016 , som dessvärre tog slut och det tog jag väldigt extremt hårt på, men under förhållandet föddes låten ”Lejoninna ”, som jag verkligen ville att Partillo skulle ligga bakom, och förutbestämt att vi skulle samarbeta kom vi överens om att det var den vi skulle göra, och förhållandet tog slut dagarna innan inspelning , så det var en tung men speciell känsla att få färdigt den!

Gamla goda Anton , som står bakom mitt förra album , som driver Ultimate Music i Värnamo numera, hade ett finger med i spelet detta året också på spåret ”Gnäll” !

NoFaces grabbarna i Norrköping tog sig an mitt ”Fatta!” Projekt , och gjorde ett dunderjobb, då det var så många olika gäster! Moa Martinsson som lägger refrängen blev tyvärr utsatt för en våldtäkt , vilket ledde till att jag som vän ville få henne att må bättre , och då föddes låten ”Din hand på mig”

Så det har varit en speciell process , och mycket känslor bakom!”

Berätta om framtiden och kommande projekt.

”Under den kalla delen av året hoppas jag på att få åka på lite spelningar med Saga Isebring , och Sebastian Lau som selecta , för att sedan återvända med hela Så Kan Man Band !

Just nu, när jag egentligen skulle varva ner , så hamnade jag i ett samarbete med min förra musikkollega Robin Karlsson, R-ka , från när jag var i en hiphop/pop duo, som nu också blivit vass på lite afro-dancehallvibb, så kunde jag inte låta bli , när de syns o hörs återstår att se !

Jag känner att det växer fort , och jag har massor kvar att ge!”

utvald-willman