”Veckans beats” levererar instrumentala storys om ett tropiskt ’Sin City’


Välkomna till ett nytt koncept här på Skanker – ”veckans beats!” Det här konceptet blir kanske helt perfekt för dig som rappar, skriver egna texter, vill börja skriva eller bara är ute efter att hitta riktigt bra instrumental musik.

Ett tips till dig som vill utveckla ditt skrivande, steppa upp ditt game när det kommer till att freestyla (eller ba’ typ alltid ha svar på tal) – alltså utveckla ditt språk och bli mer mångordig – är att gå in på RapPad.com och hämta inspo och lära sig rimma, rappa och dikta genom deras diverse verktyg. Deras freestylescoach etcetera hittar ni här: https://www.rappad.co/freestyle.

Det första beatet vi vill tipsa om den här veckan är ett beat av Ill Instrumentals. ”Gunslinger” heter det och är ett klassiskt rap-beat med lite ”Sin City”-känsla… Skulle man kunna säga. Det enda vi rent spontant kan känna är att beatet spårar ur lite från och med cirka 2:30 och sedan vid cirka 3:20 – där händer något HELT flippat… Men i övrigt ett skitbra beat.

Det andra beatet stavas ”Osaka Bay” och även detta beat signeras Ill Instumentals. Här har producenten verkligen fångat feelingen av att detta skulle vara ett redan rätt känt beat – uppmixat med att beatet känns som något HELT nytänkande. Off-key’n gör att beatet får en nice Young Thug-känsla samtidigt som det känns som att det är för mycket distorsions för att det här skulle kunna vara typ just Young Thug eller kanske en mer djup version av Lil Uzi Vert (?)

Det sista beatet vi vill tipsa om den här veckan är producerat av PARVISVVS och är ett type beat inspirerat av Playboi Carti och Lil Yachty. Beatet är lite enformigt – men det betyder bara att det finns mer frihet att jobba kring det.

Lämna en kommentar

Kommentarer