Veckans hiphop


Hej! Veckans hiphop är tillbaka med ett lite kortare inlägg om Labyrint. Det skulle faktiskt inte ens bli ett inlägg då det fortfarande är ”semstertid”. Vilket innebär att jag är sysselsatt på jobbet och inte hinner skriva lika mycket. Men det blev ett inlägg, efter att jag lyssnade på en av mina favoritlåtar med Labyrint. Lite kortare denna gång. Nästa vecka är i alla fall veckans hiphop tillbaka som vanligt. Detta slappa semesterinlägg får duga under tiden!

När jag satt på busshållplatsen utanför mitt hem på Hisingen med låten  ”Mer än 50 år” av Labyrint i öronen  slog det mig vilken enorm betydelse genom åren. Inte supernytt förvisso; att Labyrint har haft en stor inverkan på det musikaliska Sverige. Men det slog mig nyss vilken STOR inverkan de haft. Vilken jävla supergrupp. Labyrint representerar så mycket som är av stor betydelse för våra ungdomar.

Dessa killar har i väldigt många år grindat, kämpat och slagits för sin etablerade plats idag. För mig är de självklara hall of famers. De har alltid talat direkt från hjärtat. Deras ord har alltid varit ärliga, lojala, och haft goda intentioner. Men jag skulle nog ranka andra saker som av högre betydelse än deras musik. För låt oss vara ärliga, det finns faktiskt saker viktigare än musik just nu som måste redas ut. Att svetsa samman de yngre och få dem att känna en samhörighet med andra, visa dem att brödraskap och systerskap faktiskt går före musik. Deras brödraskap kan fan vara det viktigaste hos dem. Anteckna detta, för det är det vackraste hos dem. Efter alla dessa år är de fortfarande enorma förebilder för våra ungdomsgrabbar. Jag har sett labyrint på många spelningar och även lyssnat väldigt mycket på deras musik, och de är alltid en enhet. Hur många kan man säga det om? De spelar för varandra.

De har inte bara sjungit om brödraskap under alla dessa år, de har även förkroppsligat den. De har levt upp till den. Jag vill till och med påstå att Labyrint har en stor ära att ta i det faktum att den svenska reggae- och hiphopscen är så sammansvetsad i Sverige. De har spridit kärlek länge nu. På alla sätt. De kommer nog långt framöver vara kontroversiella på många sätt, men så är ofta storebröder rebelliska. För det är vad ni är för många av oss; storebröder!

Labyrint förtjänar verkligen ett mycket längre inlägg, och det är jag säker på att jag kommer skriva en dag, men till dess får denna komprimerade versionen duga. Med fokus på deras brödraskap denna gång istället för deras musik. Tack!

 

Sina Sultani

Lämna en kommentar

Kommentarer