Denna veckan soundcheckar vi med 29-åriga Annelie Johansson från Bandet Bellaroush. Förutom att spela trummor skriver Annelie även låtar, sjunger, och spelar piano. Läs intervjun och bekanta dig med trummisen från Bellaroush.

Hallo där! Hur står det till?

Det är fint, just nu som vädret!

Berätta lite kort om dig själv.

Jag hoppar runt mellan jobb och replokaler, studioinspelningar och min egna projektstudio hemma. I den sistnämnda är det inte så mkt grejer som funkar som de ska – men med brist på grymma prylar brukar ju kreativiteten kunna infinna sig som allra bäst. Att ta vad som finns till hands och använda fantasin, alltså.

Hur och när började du spela trummor?

Jag började spela trummor när jag var typ 11 år. Efter 4-5 år blev det avbrott för en (alltför lång paus), tills några i Bellaroush hörde av sig – närmare bestämt för 5 år sedan. En efterlängtad comeback bakom trumsetet!

Vad tycker du atttrummorna har för betydelse eller för påverkan på reggaemusiken?

Ett avskalat och kaxigt komp eller beat, kan ge mycket sväng och musiken som helhet utrymme att bli ännu mer groovy.

Vad är det bästa med att spela spela trummor?

Att genom sitt spelande kunna accentuera t.ex. sången eller basgången i en låt – att få följa, understryka och markera så att någon detalj lyfts fram ännu mer. Om det vill sig väl kan det bli som den fräcka skuggan av en superhjälte.

Vilka Ep/Album har du spelat in på?

Trummor på Bellaroushs tidigare 2 EP-släpp ”Getting There” och ”Free” – nu även debutalbumet ”B E L L A R O U S H” som vi släppte i februari; missa inte detta album!

Hur utvecklar du dig själv som musiker?

Jag har det senaste året börjat hoppa utför nya erfarenhets-höjder och testat andra sammanhang genom trumspelandet. Gästat i olika band, varit med i nya projekt. Det kan ju göra lite ont och kännas att hoppa från högre höjd, men vara minst lika utvecklande.

Vem är reggae-favoritmusikern genom tiderna enligt dig, och varför just hen?

Jag har inte klivit runt så mycket i reggaedjungeln, så än finns det mycket för mig att upptäcka! En upptäckt jag dock ramlade över en gång, är fantastiskt konstiga och sköna analogsyntdoftande spacereggae-akten ”Jahtari Riddim Force”. Jag vet inget om hen eller dem. Ju mindre jag vet, desto skönare är detta musikfenomen.

Om du hade fått chansen att jama en kväll med ett valfritt reggaeband, vilket band hade du då valt? 

Varför inte ovan nämnda? Skulle vara fantastiskt spännande att få se vad som väntar en vid soundcheck – en datormaskin, syntpark, sampler eller kanske endast en vinylspelare…!

Har du något speciellt konsertminne från någon spelning du vill dela med dig?

När jag spelade i ett växthus modell större, i (eller kring) Sollefteå vill jag minnas. Det var inte så fuktigt eller varmt som en kan tro. Bara mysigt.

Bästa konsert du själv varit på/Varför just den?

Det var spännande att uppleva Tingsek live, solo med en akustisk gitarr i Göteborg för några år sedan. Det blev en väldigt intim konsert; där det liksom byggdes upp en stark och fin sammanhållning mellan artisten och publiken.

Vad händer till sommaren?

Då blir det spelningar åt alla håll och kanter med Bellaroush, vi kommer bl.a. att åka till Tyskland och spela igen. Det blir ett kärt återseende, efter att vi var där på en liten turnésväng nu i våras. Jag kommer att spela själv på annat håll också, men jag hoppas och tror att det även kan bli någon resa utan en soundcheck inblandad också. Berlin står högt på önskelistan!

Något annat du vill tillägga eller berätta?

Efterlyser en schysst klubbguide till Malmös uteliv – denna stad vill jag utforska mer och mer för varje gång jag är där…

 

Lämna en kommentar

Kommentarer