Möt Michael Olave, 26-årige trummisen från Ursprunget, som hittade trummorna genom ett musikprojekt av Rädda Barnen. Han är född och uppvuxen i Malmö men bor numera i Helsingborg, där även bandet har sitt kastell. Läs intervjun och bekanta dig med trummisen från Ursprunget. 

Hallo där! Hur står det till?

Just nu står det bra till! Sommaren nalkas, värmen stiger och roliga saker börjar ta form.

Berätta lite kort om dig själv.

Ja, jag är en snubbe som är 26, bor i Helsingborg men är born and raised i Malmö och jag diggar att spela musik!

Hur och när började du spela trummor?

När jag slutade grundskolan började jag på ”Rädda barnens musikprojekt”. Min musiklärare från grundskolan hade blivit tipsad om det och tyckte att jag hade passat bra där. Just då hade jag börjat plonka lite på gitarr men hon tyckte att jag skulle söka in som trummis. Jag gjorde som hon sa och har spelat trummor sedan dess.

Vad tycker du att trummor har för betydelse eller för påverkan på reggaemusiken?

Trummorna är ju stommen i allt! Haha! Vad är reggae utan one drop?!

Vad är det bästa med att spela trummor?

Lekfullheten i trumspelet är det bästa med att spela trummor. Att kunna spela samma låt och ändå göra helt olika grejer.

Vilka Ep/Album har du spelat in på?

Ursprunget – Ett Liv I Trygghet (EP)
Ursprunget – Urstaden (Singel)
Ursprunget och S.T.I.C.S – Mr politican (Singel)
Ursprunget – Revolutionen (Singel)

Hur utvecklar du dig själv som musiker?

Varje gång jag ser någon spela live, kollar jag in trummisen. Hur spelar hen? Så med den inspirationen hittar jag på saker som passar just till oss.

Vem är reggae-favoritmusikern genom tiderna enligt dig, och varför just hen?

Ja, när jag var ny reggaelyssnare blev favoritbandet Kultiration. Musikerna har varit en stor inspiration och det är alltid roligt att få höra nytt. Groundation är också ett sånt band som är livliga och lekfulla i sin musik.

Om du hade fått chansen att jama en kväll med ett valfritt reggaeband, vilket band hade du då valt?

Dub inc. hade varit maxat att få jamma med. Deras rockiga sväng hade varit skitroligt att få vibba med.

Har du något speciellt konsertminne från någon spelning du vill dela med dig?

Det finns många gig som har fastnat på minnet, både bra och dåliga. Men för tillfället vill jag gärna ha dom för mig själv, tills den dagen jag blir en gammal man och ska berätta för mina barnbarn vad jag gjorde som ung. Haha.

Bästa konsert du själv varit på/Varför just den?

Öland Roots 2014, då Inner Circle spelade. Som barn har jag lyssnat på hitsen, och jag trodde att jag skulle få se ett par gamla avslagna gubbar som spelar på sista refrängen. Men det var det bästa jag har sett! Vilken show dom gjorde! Fantastiskt!

Vad händer till sommaren?

Till sommaren blir det gig från Malmö till Näsåker och som jag längtar.

 

Lämna en kommentar

Kommentarer