Denna vecka soundcheckar vi med 21-åriga – Halmstadsbon Saga Isebring, sångare och gitarrist i Reggaeonen. Läs intervjun och kom närmare denna kreativa musikern som verkar både som gitarrist, sångerska, trumpetare i bandet och älskar att jobba med konst i alla dess former.

 

Hallo där! Hur står det till?

Allting är fantastiskt!

Berätta lite kort om dig själv.

Jag är en kreativ och glad människa som gillar att jobba med konst i alla dess former. Jag har varit mycket aktiv inom teater och konst. Men musik är de jag brinner mest för.

Reggae står mig varmt om hjärtat men jag har även kärlek till att skapa annat som stämnings musik till teater/film.

Jag älskar att möta nya människor och vara social. Vi har så mycket att dela med varandra.

Hur och när började du spela ditt instrument?

Jag började spela mitt första instrument när jag var nio år, Trumpet. Där efter fann jag intresset för att lära mig gitarr, bas och piano vid tolv års ålder. Nu är jag nyfiken på alla olika typer av instrument och försöker lära mig så mycket som möjligt hela tiden. Jag har funnit kunskap i mandolin och ukulele på vägen.

Vad tycker du att ditt instrument har för betydelse eller för påverkan på reggaemusiken?

De som gör mest påverkan när jag spelar reggaemusik i just Reggaeonen är min sång eftersom jag är ensam kvinna i ett sju manna band som bär den kvinnliga stämman. Det gör också mycket med alla melodier jag spelar på både gitarren och melodikan.

Vad är det bästa med att spela ditt instrument?

Det bästa med att spela mina instrument, Gitarr, Melodika och Sång, är att jag funnit mycket kunskap i dem och kan hitta känslan i de jag spelar/sjunger. Jag har möjlighet att experimentera i musiken eftersom jag, i Reggaeonen, står för melodier och dub delarna.

Vilka Ep/Album har du spelat in på?

Jag har varit med och spelat in på albumet Idag, Ep Vår Sommar Höst Vinter.

Hur utvecklar du dig själv som musiker?

Jag utvecklas varje dag! Lyssnar på mycket musik. Lyssnar på mina kamrater när dem spelar. Samarbetar med dem för att gemensamt kunna utveckla musiken i stunden och känslan.

Vem är reggae-favoritmusikern genom tiderna enligt dig, och varför just hen?

Jag skulle nog säga Markus Berg för att han är en fantastisk musiker med så mycket känsla i allting han gör. Han har inspirerat mig mycket i både hans sätt att skriva, spela samt sjunga på.

Om du hade fått chansen att jama en kväll med ett valfritt reggaeband, vilket band hade du då valt?

Groundation, absolut! De är en stor experimentell grupp med fantastisk musik inspirerad av många olika genrer.

Har du något speciellt konsertminne från någon spelning du vill dela med dig?

Oj, svår fråga. Alla konserter har något unikt med sig.

Vad händer till sommaren?

Till sommaren kommer det spelas mycket runt om i landet! Det kommer också spenderas tid i studion för kommande släpp. Jag hoppas på en sommar med många nya möten och mycket kärlek.

Lämna en kommentar

Kommentarer