ETZIA SLÄPPER NY VIDEO OCH BLIR KAFFE-AMBASSADÖR!

Marley Coffee etablerar sig i Sverige och har passande nog knutit till sig en av landets etzia-red_Daniel-Grizeljfrämsta dancehall-artister.

Better Watcha Man är en introduktion till det Etzia och Partillo kallar trapphall, där hon med sina erfarenheter tar fram vad hon tycker är progressiv dancehall. Etzia är oldschool och gillar art deco och kvalitet, samtidigt om hon gillar det primitiva köttliga känslan man kan få då man lyssnar på det. Detta är en presentation av en ny dancehall-stil som talar om att Etzia som artist är stolt över min bakgrund som hon både mentalt och fysiskt har kämpat med. Att hon som kvinna inte behöver ta av sig för att vara sexig och att dans är något befriande. Hon vill skapa en ny musikkultur där kvinnan kan ur ett liberalt perspektiv lyfta fram de hon vill, men först måste hon veta vad hon vill och Etzia tror hon kan vara ett bra stöd i det.

Videon som är gjort av Henrik Zammel, har de tre elementen som Etzia vill ha i sin musik, fast visuellt. En västindisk råhet, en västerländsk lyxighet och en fin blandning av etniciteter som ger sin känsla och uttryck till videon, precis som Etzia lever. Man kan säga att videon speglar artisten och miljön hon lever i. Men bäst av allt, hela crewet var nöjda, nöjda mer samarbetet och tillgångssättet av arbetet som kändes helt naturligt vilket också är viktigt för henne. Det får inte kännas krystat, det måste vara ”natural” som Etzia brukar säga.

Samtidigt som nya videon/singeln släpps blir det officiellt att Etzia är en av Marely Coffees ambassadörer. Märket är startat av Bob Marleys son Rohan och kommer nu finnas på den svenska marknaden. Etzias inblandning startade i Hemsedal när hon träffade Marley coffes svenska samarbetspartner. Marley Coffees tänk går hand i hand med Etizas. Det ska vara ekologiskt, hållbart och fair trade.

Erica ”Etzia” Haylett från Göteborg har gått från klarhet till klarhet och är nu redo att med hennes unika sound ta över världen. Världen har egentligen aldrig varit särskilt stor eller främmande för Etzia. Hon föddes i New York, har rötter i Panama och Trinidad, och växte upp i Sverige med sin mamma. Musiken har alltid funnits där i bakgrunden, men Etzia studerade ekonomi och var inriktad på en stabil, trygg framtid. En drastisk vändning skedde 2008 efter ett besök på Jamaica, då hon bestämde sig för att helhjärtat satsa på musiken istället. Redan samma år släppte hon sin första singel producerad av Sveriges reggae/dancehallproducent Partillo.

Lämna en kommentar

Kommentarer