Muddy Fatique från malmö har levererat rå och smutsig hiphop ett tag nu. En handfull rappare och producenter har sedan mitten på 00-talet skapat Malmöitisk,rå och smutsig hiphop som har mottagits bra av rapfans över hela landet.

”De leriga” har också nått utanför sveriges gränser med deras engelskspråkiga projekt, vilket har lett till spelningar runt om i Europa.

En av front figurerna i kollektivet är k-sluggah som både gör beats och rappar. 2011 släppte han tillsammans med stockholms producenten KG Boom projektet ”Antivirus” som har fått något av en klassiker stämpel på bara 4 år. Han har sedan dess producerat åt så väl amerikanska akter som Hus Kingpin och Westside Gunn och åt andra muddy fatique medlemmar.

Han har producerat ”spit on it” EPn åt Maylay sparks och 2014 släpptes illknowledge projektet ”RRT Express” tillsammans med vapendragaren och muddy kollegan Chukk Rukkuz.

Det nya svenskspråkiga och egenproducerade albumet ”självlysande” kommer släppas genom den Malmö baserade labeln Aromatic Music inom kort och nu ger K-sluggah oss ett smakprov i form av en streetvideo signerad Malmö fotografen Teo Cubela.

 

För några veckor sedan släpptes även titelspåret till plattan det kan man höra här:

https://soundcloud.com/k-sluggah/k-sluggah-sjalvlysande

 

Lämna en kommentar

Kommentarer