Partiet – Pappas pappa (Officiell video)

Releasedatumet för singeln är även sångaren Fredrik Boltes pappa födelsedag. Eller rättare sagt, det skulle varit.f288d953-9a6e-44bf-a932-8454aaa467cb

– ”Min pappa dog 2010. Ända sen dess har jag velat skriva om det och om honom. Men det har alltid känts ”lite gjort” och klyschigt. Men samma kväll som jag fick reda på att jag själv skulle bli pappa så kom den här låten från ingenstans. Den handlar om att bli pappa när man inte har någon pappa själv. Precis som många av våra andra låtar så är den här låten inte ett dugg politisk, utan mer avskalad och personlig.”

Pappas pappa är andra singeln från bandets kommande album ”Upp till dans” som släpps i början av 2016. När skivan är släppt åker bandet ut på en omfattande Sverigeturné.

Om Partiet.
Partiet är Sveriges flitigaste reggaeband. Sen starten 2011 har bandet hunnit med närmare 200 spelningar i 11 länder. Partiet spelar politisk party-reggae på svenska, allvar fast med glimten i ögat.

Debutalbumet ”Kulturpolitik” (2013) blev nominerat till pris i kategorin ”Årets rytm 2013” på Manifestgalan. Senare samma år släppte bandet den inom vissa reggaekretsar kontroversiella låten ”Qom ut” som kritiserar homofobin både på Jamaica och i hemstaden Jönköping. Låten fungerade som officiell låt till Jönköpings Pride-festival med samma namn.

För ett år sen släppte de EP’n Supervalåret som bland annat gästades av Gudrun Schyman, Cleo och Promoe. I höstas hamnade Partiets ledare Fredrik Boltes i blåsväder då han i direktsänd radio utförde en kupp mot en SD-ledamot och fick hen att sjunga en nazistisk hymn med svensk text.

 

Lämna en kommentar

Kommentarer