Pira & Kniva – Mörkret över oss

Medverkande artister: Governor Andy, Matthews Green, Cajsa Camomile, Miklo & Tusenfalk, Silly Selection & Patrik Pira.
Patrik Pira har skrivit och tillsammans med Kniva producerat låten  Bakom hela projektet står Västeråsaren Patrik Pira

– Jag gjorde den här produktionen bl.a i ett syfte som ett ”showcase” för de fantastiska musikerna vi har i Västerås som vi borde. Artisterna fick i sina verser dela med sig av sina individuella erfarenheter i  allt mellan ”svek till hopp”.  Jag ville inte göra en ”snygg” kommersiell produktion som hyllar ytlighet, sex och materialsm utan att lämna betraktaren med ett budskap som är positivt i ett lokalt till universellt perspektiv.

Det lyriska budskapet symboliserar vänner som tidigt vandrat vidare, samt svåra svek från föredetta partners.  Exempel att man gör ett medvetet val som man vet är dåligt för en själv samt för sin partner, vän eller omgivning. Valen vi gör, ger som vi vet konsekvenser och att välja den enkla breda asfalterade vägen är den minst konfliktmässiga och enkla vägen för majoriteten, däremot att välja den smala vägen med en mer utmanande terräng, men som oftast leder till det vackra vattenfallet, det är just detta som är individens egna val i ett dualistiskt perspektiv.

Musikvideon är inspelad på Bjurhovda en ökänd förort i Östra Västerås där Pira och medproducenten Karl Niva (Kniva)växte upp under 80 & 90talet. Musikvideon symboliserar ett avslut men samtidigt en hyllning till det som en gång var.

 

Lämna en kommentar

Kommentarer