28åriga Haningebon Memo a.k.a. Memo Crescendo bjuder nu på en musikvideo till singelspåret Viskande Fåglar, som nyligen släpptes. Videon/Singeln är en solosingel, eller som han själv beskriver den ”ett livstecken” innan hans kommande EP, Enmannabandet blir klart som håller på och färdigställas. Läs vår intervju och bekanta dig med Memo, följ han på facebook & håll utkik efter hans upcoming musik!!!

 

untitledHallo där! Hur står det till med dig idag?

Allting rullar på, även just idag, så det känns bara bra tack!

För de som missat dig tidigare, vem är Memo?

Memo är en 28 årig Haningebo med rötter från Chile. Redan från tidig ålder började jag att hålla på med rap där jag även proddade beats. Man kan väl säga att mitt största genombrott var när jag producerade musiken till ”Dansa Pausa” 2012.

Jag släppte min första reggaelåt ”Omogen” 2004, vilken jag kom att renovera 2014 och därmed fullgjorde min Ep ” Fortfarande Omogen”.

Producent, låtskrivare, artist, som bara skulle vilja hålla på med allt som handlar om musik.

Du är aktuell med singeln Viskande fåglar. Vad handlar låten om och vad har inspirerat dig till texten? Vad önskar du förmedla för budskap med låten?

Viskande fåglar resulterade egentligen av att jag blandade 2 låtar till 1, vilket jag tyckte kunde passa bra. Låten hade från början arbetsnamnet ”pengar” och handlar just om girigheten av pengar; ”Ser man den rulla längs vägen springer folket ikapp den”…

Jag är pappa sedan 6 år tillbaka vilket har gjort att jag skriver mycket om dagens barn, morgondagens generation. jag skriver mycket om dagens barn, morgondagens generation.

Det jag skulle vilja förmedla med låten är i stort sett, att våra barn någon dag även dom kommer växa och börja undra saker. Talesättet ”en fågel viskade i mitt öra” kommer skapa funderingar kring vilka dessa fåglar är.

Idag släpptes även videon till  singeln. Vad kan du berätta om videon?

Videon är inspelad av min kusin Cristian Rojas i Chile. Det jag ville visa med videon förutom själviska bilder på mig själv hehe, var reaktionen av hur ett mynt rullar längs marken omkring människor och deras vardag. Helt enkelt.

Vad händer för dig framöver rent musikmässigt?

För tillfället sitter jag och färdigställer ett rap/reggae projekt med veteranerna Aycash. Där har jag inte bara producerat låtarna, utan är även med i konstellationen vi kallar ”Skyddsrummet”. Kommer släppas inom kort och det ska bli riktigt kul att se hur detta mottas.

Jag håller även på att slutföra mitt andra Ep släpp där jag nu kommer med mera root influerade produktioner. Ep:n kommer att heta ”Enmannabandet” där jag gör allting själv i stort sett, förutom körerna som min livskamrat Viktoria Passanante hjälper till med.

Har även lite småproduktioner här och där som jobbas på. Men det ovannämnda är väl det som är mest i fokus just nu.

Snart är det sommar!  Hur ser en perfekt sommardag ut?

Man kan ju inte säga att svensk sommar (när den är som bäst) inte är vacker. Familjen på stranden, grill och musik sådär lite klyschigt. Koppla av och känslan av att man lever på riktigt.

Något annat du vill tillägga eller berätta?

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och tacka 2 personer som alltid backat mig i alla lägen. Min fina Viktoria Passanante samt min bästa kompis Miro Hristov.

Jag vill även tacka för all respons, bra som dålig, jag får av alla människor som uppskattar och lyssnar på min musik, och som för alla artister så är det just det som är drivkraften.

Tack till Skanker Frank som tar sig tiden med just det här inlägget och därmed avsluta med mottot;

”gör det du kan, med det du har!”

Facebook
Hemsida

 

http://open.spotify.com/track/688HhS6GAnsOD7eW3nReJ1

Lämna en kommentar

Kommentarer