VIDEOPREMIÄR: Jamal Wasswa aktuell med ny singel & tillhörande video ”Malaika”


Årets reggaesommar har startat och Jamal Waswa’s ’Malaika’ släpps idag exklusivt här på Skanker.se

Musikvideon till ”Malaika” av Ugandiska artisten Jamal Wasswa skapades som ett samarbetsprojekt mellan Sister Dread Productions och Kentsdottir Art & Production.

Idéen till samarbetet dök upp när Sister Dreads grundare, som även medverkar i videon som DJ Linnea Vibes, samlade in pengar för att kunna spela in musikvideon till Jamals hitlåt ”Siste” i Uganda under hösten 2014. Linnea skrev till systrarna i Kenstdottir och undrade om de var sugna på att göra nästa musikvideo till en av Ugandas mest lovande artister när han kom till Sverige, något som Alexandra och Silja-Marie Kentsdottir tyckte lät som ett häftigt projekt.

Resultatet blev denna färgglada video med fantastiska foton av Stockholm och glada vänner som dansar till reggae på Swahili. Videon fångar Sister Dreads koncept; att lyfta fram unika artister från olika delar av världen, sprida glädje, kärlek och öppenhet genom musik och att skapa samarbeten mellan Sverige och Afrika.

Videon till låten spelades in en fantastisk majdag på Söders höjder mitt i Stockholm. ’Malaika’ är Jamals första officiella låt som släpps i Sverige och spelades in genom ett samarbete mellan Sister Dread Productions och Kentsdottir Art & Production.

Jamal Wasswa som redan är Ugandas största artist inom reggae är nysignad av Sister Dread och nu på väg att ta över Reggaesverige. Låten blev också startskottet på Sister Dread Tour 2015 som drog igång i april. Sister Dread Crewet och DJ Linnea Vibes hittar du på Peace and Love, Öland Roots och festivalen Långsta Rasta i sommar.

Lämna en kommentar

Kommentarer