Festival: Öland Roots 2018, de ”stimar” med oss än!!


Öland Roots 2018- 15 år av kärlek!!

Skanker.se befinner sig på Öland Roots. Vår vision var att kunna ge er läsare en inblick i upplevelsen av festivalen via livesända olika artister. Vi vet sedan tidigare år att det är otroligt uppskattat! Men i år får vi inte livesända utan håller på att kolla möjligheter att ev få lägga upp i efterhand! Men kort & gott handlar allt om stim!!

Så länge gott folk så droppar vi lite text och bild från gårdagen så ni får en liten update om årets upplaga av Öland Roots- 15 år av kärlek!!

Saga Isebring var först ut på Skogsdungen! Tyvärr  (!??!) så hann vi filma & sända live vilket du kan se i tidigare inlägg på vår FB sida. Saga Isebring levererade bra & framförde nytt material som hon precis släppt.

Eskalator gjorde en återförening inför Öland Roots här och stod på Stora scenen igår.

 

Marx Gallo var här uppbackad av Hilltown Syndicate och spelade på Dansbanan.

 

 

 

 

 

 

 

Steel Pulse fick avsluta onsdagskvällen på Storscenen!

Förutom under onsdagen så körde Syster Sol´s Galant Fest samt Antonio D & Wha Gwaan Band. Klubb Living, Malmö fick avsluta första dagen nere på strandfesten.

Summa summarum första dagen så lyckas Öland Roots som alltid! Stämningen är magisk & kärleken flödar! Skulle du mitt i allt bli hungrig så finns förutom matstånden inne på campet Restaurang Ogräs.

Öland Roots – En smakupplevelse för hela världen

Egenodlade grödor, meny komponerad av världsaktören och KRAV-kocken Erik Måneld, konstfylld miljö och underbar musik är några av de komponenter som tillsammans kommer erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga! Öland Roots restaurang Ogräs kommer leverera trerättersmenyer sprunget ur festivalens värdegrund om kärlek, solidaritet och medvetenhet, direkt från Ölands jordar.

Grödorna till maten är odlade av Öland Roots tillsammansodling där ett tio-tal personer med familjer har gått samman och tillsammans odlat 1400 kvadrat meter på Havtornsgården i Triberga på södra Öland.

Restaurangen Ogräs kommer ha öppet under torsdag, fredag och lördag. 

”Öland Roots vill se ett samhälle där invånarna tar hand om varandra, där mellanmänsklighet sätts i första rummet, där orättvisor bekämpas och utsatthet slutar existera. 

Genom över 100 scenframträdanden, workshops, yogasessions, kurser, föreställningar, sportaktiviteter, guidade visningar och andra upplevelser skapar Öland Roots en gemenskap fylld av kärlek, solidaritet och medvetenhet.

Vi vägrar acceptera utvecklingen omkring oss där fysiska och mentala murar byggs mellan människor, kulturer, länder och grupper av människor. Vi vill se ett samhälle där invånarna tar hand om varandra, där medmänsklighet sätts i första rummet och där orättvisor bekämpas”

Hoppas vi ses i vimlet de närmaste dagarna! Ha en toppen festival ni som är här! Ni som inte är här så är det på tiden att ni besöker Öland Roots nu!!!