General Knas med vänner aktuell med videon Legalideng


General Knas – Legalideng  (ft. Klumben, Raske Penge, Aki, Rankz, Snövit, Nico D & Admiral P)

Generalen har sammankallat några av Skandinaviens främsta reggae och hiphopartister till ett mäktigt legaliserings anthem. Genom att gå samman i ett skandinaviskt samarbete kan vi få tillgång till fler förhållningssätt och strategier. Vi kan få ökade resurser och ett större politiskt spänningsfält för vår fråga; att legalisera cannabis!

Vi är ett stort mellanfinger till den etablerade narkotikapolitiska diskursen. Vi är ett ”skiter i” som rymmer en stor solidaritet. Vi är en hyllning till livets goda. Vi är doften från din grannes balkong. Vi är hypen. Och snacket. Vi är smarta. Vi är revolutionens förtrupper. Vi är Legalideng!

Vi är stolta över att med Raske Penge, samhällsengagerad artist och journalist som fått en rad utmärkelser och spelat på Oranga Scen på Roskilde. Tillsammans med Klumben, ett melodiskt geni med osviklig leverans och sinne för humor, bidrar paret med låtens danska insats. Från Skåne har vi förutom Generalen, två rykande verser inne från Snövit och Ranks. Ren dunder mannen! Aki, veteran, vet hur en pipa ska dras. Versen doftar specialleverans från Cali. Sist men inte minst landar låten i Norge där två av dess främsta artister, Admiral P och Nico D, går loss på återstoden som vore det världens sista spliff. Legalideng!

Spotify