INTERVJU: DUBKULTURE RADIO (DAVID LEWERENTZ)


Vi på Skanker.se tycker om att få träffa intressanta människor som på något sätt gör något kreativt. Det kan vara allt från att skriva låtar, producera beats eller konst i all form, via att rita/måla eller göra videos.
En person i Malmö som har växt fram via sin egen stil och arrangerar stora fester heter David Lewerentz även kallad SNÖVIT/DJ SWEDBANK/HORLA.

Han har även ett musikbolag tillsammans med två andra vänner som heter TV-FEH, men listan tar inte slut där han håller även i en online radiokanal som heter DUBKulture Radio och arrangerar stora fester i namnet DUBKulture Lounge.

Skanker.se fann David väldigt intressant och det blev bestämt en intervju med honom för att gå lite djupare in i hans kreativitet.

När fick du idén att starta en online radiokanal som du kallar DUBKulture radio?

– Jag tror jag var 14, 15, 14 nä det var 16!999574_498567160224239_185457628_n
Det var första året i gymnasiet då idén kom fram, jag lyssnade mycket på Dub och Dubstep. Jag bestämde mig för att starta en Youtube kanal där jag laddade upp den musiken jag gillade, för det fanns ingen som gjorde det. Meningen var inte att det skulle bli en stor grej, det var bara musik jag ville lyssna på online. Efter tag fick jag en massa följare och helt plötsligt hade jag min egen grej, jag blev killen med musiken.

På så sätt skapades DUBKulture Radio, jag började ladda upp videos jag klippte själv tillsammans med musik jag tyckte om.

Ser du dig som en konstnär?

– Ja det måste jag säga, allt jag gör är konst på ett eller annat sätt.
Men det är inget jag har tyckt om att göra hela livet, jag har fått mitt konstnärliga intresse på senare år.

Vad är TV-FEH?

– TV-FEH är ett produktionsbolag och ett crew. Det började med att jag och min kompis Max kom på idén angående TV-FEH.11150827_1433810993597688_534527171468439043_n

Vi slog ihop våra idéer när vi gick i skolan tillsammans, på så sätt blev det en grej. Vi blev ett crew där fler har anslutit sig. Detta var inte heller meningen att det skulle bli så, men det är magiskt att det blev så.

Varför använder du dig utav redan använda loggar?

– För mig är logor/företag vår tids motsvarighet till vad religon var tidigare. Vi som individer i vårt moderna samhälle väljer att tillhöra olika stilar som man kan bygga sin identitet utifrån. Tackvare varor/tjänster/produkter som företag och organisationer levererar.. Av det faktumet gillar jag att leka med andras stora företags loggor och sätta dom i ett nytt sammanhang. Det kan ligga mycket kraft i en enkel logga pga av vad den representerar. Görs det rätt kan man skapa cool konst.

Hur länge har du gjort beats?

– När jag var 14 år testade jag för första gången via ett program som hette Fruity Loops, men jag fattade inget alls så jag slutade med det.

Sen började jag igen när jag var 19. Jag hade inbrott i min lägenhet och dem snodde allt förutom mina skivor och mina vinylspelare. Då gick jag och köpte en MPC och började göra beats igen för det enda jag hade kvar var mina skivor och min spelare.

Du har ett väldigt stort intresse för vinyler men samt är du väldigt online.
Hur kommer det sig?

– Man kan säga såhär jag var Dj online via min Youtube sida, sen när jag va 17 började jag Dj ute på klubbar. Dj digitalt och cd
Jag har alltid haft ett intresse för udda musik, jag vill hitta sådant ingen hittar och sedan göra något tungt utav det.

På så sätt har jag ett stort intresse för vinyler för jag sedan ska kunna sampla lite och göra ett fett beat som jag sedan kan ladda upp online. Vinyler kommer jag alltid att hålla på med, just för det är så brett sortiment på vad man kan hitta.

Vad är DUBKulture Lounge?

– DUBKulture Lounge är festerna vi arrangerar. Vi har haft det i Kungsparken i Malmö flera somrar, då sätter vi ut en massa soffor och fåtöljer samt bjuder in lokala musiker och dj’s som får köra sin grej. Vi säljer även lite dryck och mat, detta brukar alltid vara väldigt uppskattat och mycket folk dyker upp.
Sen har vi det även i lokaler runt om i Malmö, vi har haft det på Moriska Paviljongen, Babel, Spinneriets lokaler m.m fler fester kommer att komma!

Vad ser du dig om 4.2 år?

– Tv-FEH äger ett eget hus där allt inom Tv-FEH skapas, allt från beats till videos till låtar m.m.
En mötesplats för kreativa nytänkande människor.

DJ Swedbank?11701039_1713272202263775_4184750971656730695_n

– Det är jag, det är mitt DJ altar ego som jag använder mig utav när jag är ute på klubbar.

Nyligen så raderade Swedbank din sida, hur känner du för det?

Det är kul, det är lite krig, dem vill sabotera för mig. Men sidan är uppe igen, så jag försvinner inte!

Berätta vem Snövit är?

12920352_1054931144545496_3046067834262390603_n

– Snövit är ett rapp alter ego som jag har skapat.

Är Snövit din konstiga sida?

– Ja det kan man säga, allt som är knivigt, konstigt, känslosamt och sexigt är samlat i en kommunikation till min konstvärld. Där kan jag sätta ord på mina tankar, göra låtar, ja ett ytligare sätt att göra konst.

Har alltid velat ha ett altar ego för min hardcore sida, så ja det blev snövit, kan utrycka många saker samtidigt.

Vem är HORLA?

– Horla är jag också, det är mitt namn jag använder när jag ska säga vem som har gjort mina beats och konstiga samplingar. Jag är mycket inne på ”Lo-fi” hiphop beats men även samplingar med gamla sagor samt visor.

Länkar: 

SNÖVIT – Asian Love Hotel (Vilma’s Track)

HORLA (SoundCloud)

K Sluggah ● DUBkulture Radio Session #010

DUBkulture TV#8 (HD)

Skanker.se vill tacka David Lewerentz för denna ingående intervju, vi hoppas många kan få svar på några frågor dem har angående David eller som han kallar sig Snövit, DJ SwedBank och Horla.

Peace///Skanker.se