Intervju/Event: Vinterviken Rub-A-Dub 25/8-2018


(foto: Maasaki Hirano)

VINTERVIKEN RUB-A-DUB 25/8-2018

För andra året i rad är det den 25 augusti dax igen för Vinterviken Rub-A-Dub. En old school soundsystem fest där alla kommer spela på Fast Forwards äkta soundsystem. Det kommer vara fem soundsystems/DJ:s, och därutöver cirka tio sångare! 

”…….sångare, deejays kommer köra tillsammans ”inna rub a dub style”!!!  The roughest dee-jays, sweetest singers and hottest sound systems inna rub-a-dub style…again!
Brought to you by Empire Entertainment and Fast Forward Sound”

Klicka vidare på linken nedan för att läsa om vilka sounds/Dj:s & sångare som är klara för i år

https://www.facebook.com/events/347962155687671/

Evenemanget är ett samarrangemang mellan Empire Entertainment Stockholm & Fast Forward. Skanker.se linka upp med Lars, från Empire Entertainment, för att ställa lite frågor om både Vinterviken Rub-A-Dub men även om Empire Entertainment!

Berätta om Empire Entertainment Stockholm? 

Idén föddes efter att jag (Lars) flyttat hem till Sverige efter att ha bott flera år i New York. Jag, som varit ett reggaefan i 20+ år, fick uppleva soundsystem-kulturen där på riktigt och det gjorde verkligen ett starkt intryck. Så vi arrangerar bara soundsystem-events. Det kan ju betyda mycket men vi har alltid minst ett äkta soundsystem dvs högtalarvägg specialbyggd för reggae, sen bokar vi mest soundsystems dvs selector plus mc och inte så ofta ”vanliga” Djs. 

Varför just Vinterviken Rub-A-Dub? Hur föddes idén att dra igång evenemanget?

Vi älskar old school rub-a-dub! Både jag och Fast Forward hade tänkt på varsitt håll att vi ville ordna en större fest med soundsystems där sångare och deejays ur olika generationer kunde mötas över tunga riddims. 

Andra året ni kör! Hur var det förra året? Stämningen? Antalet besökare?

Förra året överträffade våra vildaste fantasier! Runt 700 pers dök upp -vi tror att det är den största utomhus dansen av det här slaget någonsin i Sverige. Massa barn som dansade och reggae medan solen gick ner över Vinterviken. Den yngsta besökaren var två veckor och den äldsta 81 år. 

Kör ni andra evenemang också? Isf berätta? 

Ja, Fast Forward har ordnat många klubbar, båda lagliga och mindre lagliga under åren. Ofta i just den här stilen med liveartister som sjunger på deras soundsystem.

Empire Entertainment startade med en dubplate juggling kväll 2016, Sound System Culture, vilket sen har blivit ett återkommande event. I maj ordnade vi två tillsammans med Big Belly och Major Vibez Stockholm Soundsystem Festival på Eventhuset. 

För de som funderar på att besöka Vinterviken Rub-A-Dub 2018 vad kommer de att få vara med om? 

Jag gillar när folk tänker ”var f-n har jag hamnat?” när dom kommer till våra events. Men så kommer det inte vara i Vinterviken. Då är det nog snarare ”åh, vad mysigt”. De som kommer dit kommer vara en del av en blandad publik både vad det gäller bakgrund och ålder. Det kommer vara två skivspelare, en mikrofon och ett soundsystem, 5 sounds/DJs och ca 10 sångare till det. 

Dessutom har Stockholm Brewing Co bryggt ett speciellt ”Rub-A-Dub Pale Ale”-öl till oss så det kommer man såklart dricka!

25 augusti kl. 14:00-22:00

Vintervikens Trädgård Vinterviksvägen 30 11765 Stockholm