Intervju: Med Adoo den fede


Hello Adoo!

Ok vem är Adoo den fede?

Adoo heter Adnan Krnic och jag kom till Sverige som 4 åring ifrån Montenegro. Familjen och jag placerades på olika flyktingförläggningar runt om i Sverige och hamnade till slut 1998 i Malmö där jag bott sedan dess. Bor idag med min flickvän som jag ska ha barn med om någon månad. Har en son sedan tidigare.

Hur länge har du hållit på med musik & varför den genren?

Första gången jag kom i kontakt med musik var år 2000 med min vän Kalle aka K-sluggahmen det enda vi gjorde var att skriva låtar i våra pojkrum. Vi hade inte tillgång till studio så det blev aldrig något inspelat. Hiphop kändes väldigt naturligt för mig eftersom jag inte har någon vidare sångröst. Gruppen Muddy fatique grundades några år senare och vi började spela in mycket musik och vi spelade mycket i Sverige och runt om i Europa. Efter några år tillsammans gick vi våra egna vägar och jag la micken på hyllan ett par år. Sen kom suget efter att spela in och släppa något. Därefter träffade jag DW underground och vi släppte Malmö bullshit EP.

Vad/vilka influeras du av?

Jag har lyssnat mycket på amerikansk rap så det blev mycket Big L, Sean P, Crooked I, Wu-tang, Smif-N-Wessun mm lyssnade mycket på svensk rap med men inte lika mycket som amerikansk. Ken Ring var en stor favorit. Advance patrol, Fjärde världen, Organismen 12 (MBMA) mm.

Hur mycket har du släppt?

Jag har gästat mycket folk på deras projekt men aldrig släppt något själv. Jag släppte lite på myspace/youtube men det var allt. Nyligen har jag släppt EP:n med DW underground Malmö Bullshit.

Pågående projekt & spelningar?

Jag och Dw underground håller på och spelar in malmö bullshit vol 2 EP och vi har lite spelningar på gång..

Drömgiget?

Ett drömgig har jag aldrig tänkt på, det har varit musiken som varit i fokus och jag har tagit det med spelningar lite som det kommit. Vi har spelning i Köpenhamn och Malmö kommande veckorna men inget ”drömgig”. Vi hoppas såklart att få spela på en stor scen i Sverige nånstans och rocka ut den!!

Skanker tackar Adoo den fede ödmjukast för att han tog sig tiden för en liten mail-intervju & bjuder på några länkar med låtar!!!

(Adoo gick under namnet Dean Andersson).