INTERVJU: Med Ricky Rich


Skanker tog och möte upp Ricky Rich en små kylig kväll i Råby centrum Västerås för några snabba frågor! Ricky hälsar och snackar lite snabbt med grabbarna som hänger i centrum innan vi slår oss ner på en bänk för att prata lite.

Ok! Berätta för oss. Vem är Ricky Rich ?

”Haha, Ja de e jag det från Råby”.

Har du något du vill berätta om dig själv! Hur började du med musiken?

”Musiken har funnits med ända sen jag var liten, då min pappa själv var artist. Men han ville att jag skulle sjunga på turkiska, men det var inte direkt min grej”.

Så då vart det svensk rap istället?

”Ja exakt! Och så var jag jätteintresserad av fotboll, men en skada i knät gjorde att jag fick sluta med det. Sen så började jag umgås mycket med mina vänner nere i centrum och så satte några på ett beat och jag la en rhyme på de”.

Ja vi fick höra att du var lite av en talang!

” Haha ja det kom sen. Grabbarna tyckte att jag var duktig och jag behövde en studio! Och min kompis som oxå rappar tog mig till en studio i Örnsta. Så jag gick dit och spelade in en låt som jag inte vet var den finns idag.

Ricky ler och hälsar på några som går förbi!”

”Och sen hamnade jag ute på Runby! Jag fick ett samtal av en kompis från ingenstans. Eyy tjena Ricky ska du med till Runbygården? Och jag bara jag har ingenting att göra så varför inte. oOh där träffade jag Miklo och mina vänner sa åt mig att rappa för dom visste att Miklo höll på med musik och att han diggade mig å sådär. Sen öppnade han en studio och vi spelade in vår första låt och släppte den sen på Spotify. Så om jag hade haft något för mig kanske jag inte hade vart här idag!”

Ok du har inte lust att berätta lite om Ep:n?

”EP:n de va någonting ja, jag fick den där gnistan i mig! Jag ville släppa en Ep och den kom bara upp i skallen på mig. Sen så fick jag lite sköna beats av Miklo. Och vi klickade verkligen jag och beaten, så jag gick hem och började skriva lite låtar, spenderade mycket tid i studion och sen blev det va de blev säger han med ett skratt!”

Vad har du för planer för framtiden då?

”Ja jag ska ut på en spelning i Vivalla nu i sommar men har inte riktigt koll på datumet, ”men det har nog Miklo”, får han fram skrattandes! Och just har jag bara singlar på G, men försöker ta de lite chill då jag nästan precis fått ut Ep:n. Och jag ska försöka få ut ett album i sommar.”

Ja det ser vi fram emot att få höra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi avslutar intervjun med denna ödmjuka leende kille med att fota lite. Ett tack och hej då, och så skiljs våra vägar för den här gången!