Intervju med Syster Sol


Hej Syster Sol!

Hur är läget?

Det är bra med mig. Fullt upp!

Hur var spelningen på Liseberg?

Spelningen på Liseberg var så nice. Göteborg ligger mig väldigt varmt om hjärtat så det är alltid superroligt att spela där. Fint att hela GBG ligan med vänner var där och supportade också.

Vad ska du göra nu efter spelningen?

Nu håller jag på att ladda inför nästa spelning på Nyköping Pride 1 juli, spela in låtar plus hänger med min son som är 1,5 år.

Det var länge sedan vi såg ett album från dig. Jag vet att du släppt ett par singlar, är det lösa delar ur ett kommande album?

Det kommer en EP till hösten. Jag har blivit mamma så de har tagit stor del av mitt fokus, därav inget album.

Ser man på omslagsbilderna till de släppta singlarna kan man tyda att du gått in på ett litet mörkare spår. Även texterna känns lite mörkare än Syster Sol från förr. Du verkar vara mer i harmoni med dina känslor, även de mörkare. Är det så?

Jag skulle nog inte säga mörkare utan snarare närmre och naknare. Det är väl lite det livet går ut på? Att skala av sina lager tänker jag. Jag är absolut mer i harmoni med mitt mörker. Mäktigt att du uppmärksammat det 🙂

Nojan från 2015 släppte du verkligen in lyssnarna i det mörkare i ditt psyke, hur blottande var den?

Nojan skrevs under en väldigt jobbig tid i mitt liv och jag kände att det var viktigt att vara ärlig med den typen av tabubelagda känslor, både för mig personligen och för mina fans.
Jag har hört så många som kan relatera till den texten vilket är otroligt fint och normaliserande. Det är läskigt att blotta sig men också väldigt stärkande att se att fler känner samma.
Det är otroligt viktigt att se att vi inte är ensamma om att kriga med demoner ibland.

Vilken av dina senaste singlar betyder mest för dig?

En av mina senaste singlar Flamman betyder supermycket för mig. Den handlar ett förhållande i gungning men kan också ses som en spegling av ens relation till det sjuka som sker i världen. Jag kan se min relation till samhället och världen som ett slags intimt förhållande. Ibland vill jag bara ge upp kampen på grund av allt skit som sker med rasism, utanförskap, ojämlikhet och hat. Men då är det fan viktigt att hålla liv i Flamman som fortfarande tror att kärlek kommer segra.

 

Tack!

Sina Sultani