INTERVJU: Riggy Lion om kommande spelningar och släpp


Skanker hörde att Riggy Lion skulle spela före Ken Ring i Kungsör i Mars, och bestämde sig för att
möta upp honom för en pratstund. Vi bestämmer att ses på den lokala mötesplatsen Kollektivet i Kungsör.

När Skanker kommer så står han och spelar och sjunger lite precis. Så vi slog oss ner för att lyssna och sedan när han var klar sätta oss ner i en soffa för en pratstund.

Ok! Vi hörde att du skulle spela på ett event här i Kungsör innan Ken Ring. Vad känner du inför det?
”De är tvär fet! Att få öppna för en legend! Och jag kommer ta det som en ära, och behandla ärendet som en ära.”

Ken ska ju släppa ett Reggae album. Vad tror du om det?
”De kommer bli tvär fet! Vet att han vart nere med Partillo och Lars på bas och två av mina favorit producenter, så jag tror mycket på det. De kommer bli en så över fet platta de är jag övertygad om. De går inte att misslyckas. Dom har spelat i Tuff Gong studios, Partillo och Larsa har varit där nere. De e magi de lilla jag hört.”

Själv då! Vad händer förutom den här spelningen innan Ken?
”Ja nu närmast har jag en spelning den 25 Februari. Reggae på Svampen i Örebro, en akustisk konsert. Går på 19,30 och så kör jag på så länge jag orkar och publiken tycker det är kul. Ras Daniel kör lite senare på kvällen. Sen blir det att köra före Ken Ring som sagt den 4 Mars. Förutom det så håller jag på producerar och spelar in nytt matreial. En singel som förhoppningsvis är klar och ute i Mars. Som är ett riktigt monster projekt som jag jobbat med länge nu, och det kommer bli en riktig dängare. Och det är första låten som jag producerat ifrån grunden, en låt som jag skrivit text och musik och gjort allt ifrån grunden och jobbat med monster producenter i Norrköping som har hjälpt mig, så jag kan få fram mitt eget sound. För det är svårt. Du vet man kan lägga vocals på Riddims och hela den biten, och det är nice i sig men det blir svårt att få fram min egen roots där jag får lyfta min egen grej. Och satsar på en EP. Har en sex,sju låtar liggandes som väntar på att bli in jobbade.”

Vi ser att tiden har stuckit iväg och bestämmer oss för att runda av och ses igen för en lite mer djupgående intervju.

Så har du något mer du vill säga?
”Nä eller ja att folk får ju komma och supporta och komma på Ken Ring, och se Riggy Lion först såklart.”