Intervju: Saga Isebring om Öland Roots, nya albumet & lite annat intressant!


I år kan ni som besöker Öland Roots se Saga Isebring på scen som soloartist! Det är lite över ett år sedan hon släppte sin soloplatta ”Inom mig”. 

Saga själv om hur upplevelsen att albumet ”Inom mig” togs emot:

-Jag upplever att den tagits emot med öppna armar. Jag har fått så många fina ord för denna skiva. Själv var jag inte beredd på att så många skulle lyssna på den som det faktiskt är. Jag är otroligt tacksam och glad över detta och blir betydligt mycket starkare som människa. Skivan “Inom Mig” har väldigt stor betydelse för mig. Den är ett samlat verk från flera års tid tillbaka med texter från min verklighet. Musiken är ett sätt för mig att berätta och uttrycka vem jag är som människa. 

Saga Isebring spelar även i Reggaeonen &  i WillMan & Så kan man band utöver sitt soloprojekt. Hon kommer från Halmstad  är 24 år och uppvuxen i en konstnärlig familj där musik och konst varit i stor fokus. Utöver musiken tycker hon om att skriva musik, texter samt designa saker som omslag, logotyper och annat. 

Saga har nytt material på gång och kommer inom kort släppa en ny singel. Har arbetat en tid nu i studion med sin producent Sebastian Lau och innan sommaren är slut kommer det komma ett nytt album med. 

-Det är en blandat kompott med texter från mina tankar och upplevelser. Jag kan avslöja att den skiljer sig en del från mitt förra album “Inom Mig”. 

På Öland Roots kommer vi få se en något nervös men också väldigt lycklig Saga Isebring som tillsammans med bandet The Soothing sound kommer spela musik både från debutalbumet men också spela nytt material från kommande plattan.

-Jag är otroligt glad över att få spela på Öland Roots i år. För mig är det stort och väldigt betydelsefullt. Jag besökte Öland Roots för första gången år 2016 då jag aldrig tidigare känt mig så hemma som på den ön. 

 

Spelningar hon inte ska missa i år är Marx Gallo då hon gillar hans musik mycket och aldrig tidigare sett honom live. Markandeya är ju en av hennes absoluta favoriter och Svenska Akademien kommer bli kul att få se live.

Vad tycker du om den svenska reggaescenen idag?

-Den svenska reggaescenen idag, upplever jag, har blivit mindre då många av våra musiker väljer att gå över till dancehall. I mitt tycke är det tråkigt då jag alltid haft ett stort hjärta och kärlek till reggaemusik. För mig är dancehall och reggae inte samma sak. Eftersom dancehallen är en trend idag släpps det inte tillräckligt med svensk reggaemusik för att stilla min, och säkert många andras,  hunger efter mer.

I år genomförs inte lika många festivaler som de tidigare åren. Det går ju i vågor. Jag hoppas att reggaen ökar snart igen och det hade varit kul om det startade nya band och artister på den svenska reggaescenen.

Jag har inga planer på att gå över till dancehall, reggaeton, afrobeat eller annat. Som sagt så står Reggae mig närmst om hjärtat och där tänker jag minsann stanna. Jag tycker dock om att hitta influenser från andra genrer, vilket jag mycket troligt kommer att göra i min musik. Men Reggaen är här för att stanna.

Skanker kommer att slå sig ned med Saga Isebring på Öland för en lite mer djupare och personlig intervju! Vi kommer självklart även sända live när de är dax!