Intervju/Singel: Rocksteady Fred om nya låten ”Varje gång- Hver gang” tillsammans med Myrna & The Uplifts


*Din första låt du sjunger på sen fem år tillbaka. Hur känns det? Berätta lite om det. Hur kom låten till din fru till?

Jag började skriva lite nytt i julas och kände att det var dags att ta ton igen. Tidigare har jag fokuserat på någon typ av budskap eller svart humor i texterna men kände att jag börjar bli mogen för att sjunga rakt från hjärtat. Jag och min fru har levt i hop i över 15 år nu och jag tänkte tillbaka till hur det var när vi träffades och hur alla år tillsammans har varit. De blev en väldigt glad och härlig låt, precis som livet med familjen oftast är. Sen var det extra roligt att MYRNA ville hoppa på låten, hon har en fantastiskt fin röst.

*Du har jobbat med en hel del artister. Både svenska och utländska. Hur länge har du hållit på med musiken och proddandet?

Det var faktiskt när jag träffade min fru som jag efter något år fick för mig att skaffa en enklare hemmastudio. Hon kallar studion för min älskarinna då jag lägger en hel del tid och kärlek där. Det har tagit ett tag att hitta soundet jag vill åt och de senaste fem åren har jag ägnat mig helt åt att producera andra artister. Jag kände att jag hade kört fast lite i mitt egna artisteri och med barn i familjen är det nästan omöjligt att jobba heltid och samtidigt vara i någon rökig källare på helgen för att framföra sina alster. Det har blivit minst en platta per år med olika artister men jag känner att det är först nu med The Uplifts som bitarna börjar falla på plats.

*Din inblandning i The Uplifts?

Jag skriver och producerar musiken i The Uplifts och spelar även kompgitarr. Från att varit i den smala genren reggae så smalnade vi av ytterligare med att göra instrumental musik. Jag kände att mycket av budskapen i texterna hos artisterna började gå på repeat och jag ville hitta ett uttryck där melodierna stod i centrum. De roliga med The Uplifts är att nästan alla är skolade musiker där varje medlem tillför något fantastiskt med just sin pusselbit. Vi är rätt olika men har väldigt roligt ihop vid de få tillfällen om årets när vi träffas. Det kommer en hel ny platta med instrumentala låtar till sommaren som vi själva i alla fall tycker är ytterligare ett steg framåt.

*Vad e planerna för framtiden nu efter det här släppet?

Jag och Kajsa Karp slipar på en rootsdänga där musiken redan är inspelad vi ska bara få till sången. Sen kommer det även släpp med Störda Poeters Sällskap med lite humorinslag. De händer nog en hel del framöver.

Annars väntar vi vårt tredje barn i sommar vilket vi längtat länge efter, i livets gröt är ändå familjen den söta sylten som gör att man vill ha mer av det!

//Rocksteady Fred