Recension av Joels, ”Loud Thoughts”


Yooo, yo, yo,

Fått chansen att Recensera och lyssna på Joels Album ”Loud Thoughts”, har gett albumet några varv på Spotify och det känns så fräscht.
Med låtar som ”Malice” och ”Vanishes” tycker jag albumet verkligen got it, trots en hel del colab låtar med bland annat EMWANTANA och FLi Supertramp så tycker jag solo låtarna har det där som jag lyssnar efter.

Genomgående ett lugnt flow med bra röst och bra beats.

Tar väl chansen att kasta en liten tanke åt hiphopen i allmänt år 2018, vad är det med att inte synka beat med text? Kanske bara är jag som är old fashion men är inte själva soundet med hiphop det här lite tunga beat på text flowet som ger allt ett skönt gung och bra takt, för jag tänker när en hiphop låt sätter texten på beatsen skapas den där magin, men som med mycket av framförallt Svensk hiphop!? Saknar jag det i perioder och dethär osynkade ”kaoset” infinner sig.

Det kan också förklara lite tankar jag haft kring varför budskapet i mycket av dagens hiphop inte riktigt når ut, framförallt genom texten då man inte använder beatet för att få fram sina budskap eller förstärka vad man har att säga.

Med albumet rullandes i lurarna avslutar jag med att säga keep on kicking it Joel, det här var smooooth!

Lyssna —-> Joel – Loud Thoughts