SINGEL: AURELIA DEY – OH LAWD


AURELIA DEY BLANDAR DANCEHALL MED SVENSK TRAD PÅ KOMMANDE SINGELN. RESULTAT OH LAWD BLIR FÖRFÖRISK FOLKHALL.

Oh Lawd skrevs sommaren 2015 då Aurelia och hennes klasskompisar från musikhögskolan firade midsommar i Sallyswag-Annas hus på Göteborgs ökända skärgårdsö; Kössö. Helgen var idylliskt och sommarvibben på topp.

”En av låtarna som vi jamade var ”Trettondagsmarschen”, en trad från Dalarna som jag fastnade för och plötsligt pulserade baktakten i mitt hjärta och idén av att blanda ihop folkmusik fiolerna med en dancehall bas tog form. FolkHall.
Texten inspirerades av min tyvärr-ganska-stora-stalker-lista jag har och dedikerade låten till alla män där ute, som tror sig få vilka de vill baserat på sin charm men tyvärr sin riktigt dåliga tajming. Frestelser finns överallt, och big up till alla de i relationer som lyckas stå emot dem.”

Aurelia Dey är en feministisk afropopartist med ett starkt och övertygande uttryck. Det unika med Aurelia Dey är hennes sound och hennes mångfald. Hon är en artist som både rappar, sjunger, dansar och proddar – en Sveriges Missy Elliot! I Göteborg driver hon dessutom dansskolan ”The Dancehall College”.

Aurelia Dey släppte 2015 debutalbumet ”Gyllene Tider”. Skivan fick fina recensioner, blev nominerad för ”Årets Rytm” på Manifestgalan 2016 och flera singlar har haft rotation på P3. SVT gjorde en minidokumentär om Aurelia i sin serie om framtidens hiphop. Öland Roots utnämnde Aurelia till Sveriges dancehalldrottning.

Sedan ”Gyllene Tider” släppts har Aurelia turnerat flitigt runt om i landet. Sommaren 2015 avslutades med KWAII-turnén i Zimbabwe och Sydafrika. Aurelia Dey är en frisk vind av musikaliskt yttrande som Sverige saknar motsvarighet till. Hon använder musiken som verktyg i den afropeiska rörelsen.