Skanker.se firar ett år idag, den 15 september


Kom in till Kärleksfesten, Välkommen till Skanker.se

Den 15 september förra året lade vi upp domänen Skanker.se, vilket är exakt ett år sedan. Från början var idén med sidan att ha en enkel blogg där jag skulle posta svenska reggae och hiphopsläpp, det vill säga samla musiken på ett och samma ställe för att förenkla för publiken. Jag kände att det verkligen behövdes då jag själv alltid klickade runt på facebook, youtube osv i jakt på reggaelåtar.

Efterhand började fler och fler höra av sig och genom samtal med artister, producenter & besökare föddes många fler idéer om vad man skulle kunna göra med bloggen. Förutom intervjuer med artister (första intervjun genomfördes med General Knas)  påbörjades också olika projekt och samarbeten såsom Dinrap ”ObnoXIuz”, Swedish RapAttack, ”Denki Imsirovic”, Do Something”Dj Irie”,  Skankers adventskalender m.m.

Dani Locks lägger en tung birthday jingle

I november 2014 började sidan ta fart och antalet besökare steg. I takt med utvecklingen fick jag mer kunskap om webbdesign och jag insåg också att den dåvarande sidan var för enformig, och det första fröet till den nya Skanker-hemsidan var född. När Skankers adventskalender avslutats påbörjades arbetet med den nya sidan, och den 24 april hissade vi om seglen och släppte den nya sajten. Den nya Skanker.se är en mer renodlad reggaesajt med nytt upplägg och med fokus på den svenska reggaescenen. Det är en stabilare och snabbare hemsida som dessutom är mobilvänlig, vilket underlättar för hemsidans besökare.

Eftersom Skanker ständigt växer, behövs det också fler som jobbar med hemsidan. Skanker.se är en icke vinstdrivande hemsida som sköts vid sidan om jobb och familj, och nu ett par månader efter att den nya sidan publicerats, har Marcus Skånhamre kommit in i bilden och driver sajten tillsammans med mig.  Vi har även fått in fyra härliga skribenter inom fyra helt olika reggaerelaterade områden. De kommer blogga om reggae och hålla er uppdaterade till max!

Vill också passa på att tacka alla artister, producenter, sounds & besökare som gett både positiv feedback och konstruktiv kritik. Tack till alla som tipsat, gett råd och hjälpt till att ge Skanker den näring den behöver, och till alla grymma artister  som la sin kärlek till vår Skanker Anthem. Läs mer här –> LÄNK.  Och en stor big up för Rocksteady Fred för alla diskussioner och råd, för Skanker Trailern inför den nya sajten & den feta produktionen på Skanker Anthem.

Vi hoppas nu på en härlig framtid med massa baktakt & kärlek här på Skanker – en community för den svenska reggae-scenen. Låt oss växa tillsammans! Hipp Hipp Hurra!

Kärlek Framåt/Frank