Musikvideo: Kingsley Anowi – Meg & Deg.


(Foto: iamfidele)

Det har varit två år sedan vi senast hörde från Bergensartisten Kingsley Anowi. Sångaren själv säger att han förlorat både sin mamma och moster under samma år, det tog hårt på honom. Han har även bärit sin skuld för att inte göra mycket för sin mamma när hon levde. Även om det har varit två tuffa år för konstnären, och han har en liten skugga, har han lyckats delta i mycket och gjort mycket positivt i musik, filmer och hans arbete med barn och ungdomar. Tidigare i år besökte han låten ”Rude Love” tillsammans med bandet The Main Level. Kingsley har varit med om mycket spännande de senaste två åren, bland annat nominerades han till guldskärmen för dokumentären ”Between Us”.

Kingsley Anowi serverar meningsfull musik och nu är han uppdaterad med den emotionella sången ”Me & Deg” tillsammans med Margit Jansdotter Garlid, producerad av RocksteadyFred från Sverige. Rocksteady Fred heter ursprungligen Fredrik Mikaelsson och är producent och gitarrist i The Uplifts. Han släppte tidigare sin egen musik och var mannen bakom Störda Poeters Sällskap.

”Me and You” handlar om lycka, kärlek och vara verklig. Kärlek är en mänsklig känsla. Att älska av någon eller något är något som alla vet. Men ändå går kärlek inte alltid som du vill att den ska gå. Kärlek innebär två olika sidor, en negativ och en positiv.

På låten ”Meg och Deg” tar han med sig Margit Jansdotter Garlid, vars bakgrund är från teater, musikal och musik. Margit har en fantastisk sångröst som blandar väl med Kingsleys röst.